Åk 8

Årskurs 8

I årskurs 8 arbetar 4 klasser och 8 mentorer. Alla klasser har sitt eget hemklassrum, men skolan har också välutrustade ämnesanpassade lokaler för till exempel musik-, slöjd-, hemkunskap- och idrottsundervisningen. Vi har även laborationssalar för kemi, fysik, biologi och teknik. Det finns projektorer i alla klassrum och dessa används aktivt tillsammans med datorer på olika sätt i undervisningen.

Vi arbetar med flexibla undervisningsgrupper för att skapa en enhetlig årskurs där alla elever känner till varandra och vi gör justeringar i klasserna varje år för att främja högre resultat, bättre arbetsro samt öka det sociala kontaktnätet. Alla elever ska ha samma chans till bra betyg och god kamratskap.

För information och resultatrapportering använder vi Skolwebben. Här kan du hitta datum för prov, läxor och aktiviteter i kalendern, viktig information i informationsflödet, planeringar i respektive ämne samt resultat under fliken arbeten.

Årskursspecifikt för årskurs 8 är:

PRAO 2 veckor under höstterminen
Författarbesök
Besök av brandförsvaret
Inspirationsdag i samarbete med Vällingby Sim- och idrottshall

I övrigt har skolan gemensamma aktiviteter och traditioner under året som:

Öppet Hus
Lucia