Skolfakta

Hässelby Villastads skola
    165 10 Hässelby

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Jobba hos oss

På Hässelby Villastads skola vill vi att alla elever lämnar skolan stolta, självständiga och väl rustade för framtiden

• Föräldraföreningen

Vill du påverka hur ditt barn trivs i skolan?

Det får du genom en stark föräldraförening som jobbar för en trygg skola. Men för att ha en stark föräldraförening med stor kraft att påverka behöver vi fler medlemmar!

• Åk 6

Årskurs 6

I årskurs 6 har vi tre klasser och fem mentorer.

• Åk 5

Årskurs 5

Årskurs 5 är uppdelade i tre klasser och våra hemklassrum ligger samlade ihop med årskurs 6 på entréplanet i skolans huvudbyggnad, A-huset.

• Åk 4

Årskurs 4

I årskurs fyra är vi uppdelade i tre klasser.

Våra hemklassrum ligger på plan ett i huvudbyggnaden (A-huset). Mobiler lämnas in i början av dagen och ligger inlåsta under dagen.

• Åk 3

Årskurs 3 består av tre klasser och vi håller till i B-huset. Förutom klasslärarna är pedagoger från fritidshemmet knutna till klasserna.

• Åk 2

På Hässelby Villastads skola har vi tre klasser i årskurs 2. Det är klassläraren och en pedagog från fritids som arbetar i varje klass.

• Åk 1

På Hässelby Villastads skola har vi tre klasser i åk 1.  Det är klassläraren och en pedagog på fritids som är knuten till varje klass.

• Ordningsregler

Skolan skall ha en trygg och ordnad miljö, där alla kan fokusera på sin uppgift. I en skola betyder det att lärarna kan undervisa, eleverna kan lära sig och nå goda studieresultat.

Fritidsklubben

Fritidsklubben är en öppen verksamhet som vänder sig till de elever som börjar åk 4 och som inte behöver den omsorg och tillsyn som ges i fritidshem.

• Bibliotek

På Hässelby Villastads skola tycker vi att skolbiblioteksverksamheten är viktig för att höja kunskapsnivån och kvaliteten på undervisningen.